INFÖR VECKANS MATCHER

Publicerad: 2024-02-06
Huvudtränare Magnus Bogren är nöjd med hur laget tog sig an matcherna under förra veckan, nu väntar tre nya utmaningar med start imorgon borta mot BIK.

Förra veckan summerades med full pott, en matchvecka som startade lite trevande hemma mot Kalmar förra onsdagen. Magnus Bogren ger sin syn på förra veckans matcher.

-          Jättebra att vi lyckas få med oss full pott från tre på förhand tuffa matcher. Alla tre matcherna var lite upp och ned för vår del inledningsvis och sen tycker jag att vi steppat upp ordentligt men vi var lite trögstartade. Det visar på en enorm styrka i gruppen att efter en mindre bra start få rätt på grejerna och vända på matcher. Nu gäller det att vi kommer ut så från start den här veckan.

Välförtjänta och viktiga poäng inkasserades både borta och hemma, varför fick vi med oss samtliga poäng från dubbelmötet?

-          Jag tycker att vi förtjänade att vinna både i fredags och lördags. I fredags åker vi till Västerås och gör en solid bortamatch. I lördags kanske vi ger borta något onödigt mål i första men i andra och tredje tycker jag vi är klassen bättre än Västerås även om det var lite väl onödigt spännande med 3-3 inför tredje. Extra nöjd med spelet i special teams som absolut är en avgörande faktor till att vi vinner matchen. Vi har hittat tillbaka det till det spelet vi hade innan jul, när vi spelar så kan vi vinna varje match.  

Första matchen i SSK-tröjan spelade Hampus Harlestam borta mot Västerås i fredags.

-          Hampus fick en speciell start, minst sagt. Kastas in i laguppställningen på fredagen utan att ha fått göra en träning tillsammans med laget men jag tycker att han skötte det bra. I lördags tycker jag att han kom till sin rätt ännu mer och visade prov på vilken viktig spelare han kommer bli för oss framöver.

Imorgon väntar BIK som vi mött tre gånger den här säsongen.

-          Nu gäller det att bygga vidare på det vi har på gång, Fortsätta vara noggranna i situationer och inte börja chansa där ute, det är alla lag vi möter alldeles för skickliga för. Vi må ha vunnit matcherna mot BIK i år men de har spelat upp sig rejält och kommer bli att räkna med imorgon. Det är ett lag jag har stor respekt för och det spelas alltid tuffa matcher i Nobelhallen, vi räknar inte med någonting annat imorgon. Skadeläget är som senast mot VIK. Det har grinat lite emot på skadefronten men jag tycker att laget hanterat det på ett mycket bra sätt.

-          Skadeläget är som det är, vi har hanterat det jättebra. Vi fokuserar på de spelare vi har tillgängliga och inte tvärt om, avslutar Bogren. 

NÄSTA HEMMAMATCH

Nästa hemmamatch spelas på fredag hemma mot AIK och det är redan över 4000 sålda biljetter, säkra din plats här.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS