MAGNUS BOGREN INFÖR VIK-SSK

Publicerad: 2024-08-16
Ikväll släpps pucken i säsongens första träningmatch när vi ställs mot Västerås borta. Du följer kvällens match och hela försäsongen på Expressen eller LT.

VÄSTERÅS - SÖDERTÄLJE, 19:00 ABB ARENA

Det har blivit dags för säsongens första träningsmatch och vi inleder på bortaplan mot HockeyAllsvenska konkurrenten Västerås. Det är en förväntansfull Magnus Bogren som precis avslutat morgonens isträning.

– Riktigt kul att vi äntligen är igång, man har väntat på detta ett bra tag nu. Vi har en bra träningsvecka i bagaget och det vill vi se på isen från laget ikväll. Nu handlar det om att sätta spelet och se att detaljerna och spelet vi börjat slipa på sitter mer och mer. Sen vill jag se att vi tar oss an kvällens match med rätt attityd. Det känns bra i laget och alla vill komma igång nu, vi åker till Västerås för att vinna ikväll.

Drygt en månad till första seriematchen, hur tänker ni kring matchning av laget under försäsongen?

– Det är viktigt för oss att ha tålamod i det vi gör nu och följa den plan vi satt upp, den 21 september ska allt sitta. Vi kommer till jobbet varje dag nu för att bli bättre och då krävs det att man är villig att göra det hårda jobbet inför. Vi behöver ha en noggrannhet i det vi gör och att vi vågar träna på nu. Det vi vill se är att det successivt match efter match ser bättre ut. Alla kommer få chansen att visa upp sig under försäsongen, vissa spelare kommer vila ikväll men spela nästa helg. Sen kommer konkurrensen hårdna ju närmre seriestart vi kommer och då gäller det att ta chansen när den ges.  Vi har ett spännande lag och jag tycker att alla kedjor känns spännande utifrån sina förutsättningar och jobbet de är tilltänka att göra. Sen ska det såklart bli extra kul att se nyförvärven i matchsituation för första gången. Det är alltid intressant och även om det bara är träningsmatcher än så länge blir det något annat än i träningssituation.

Igår kunde vi presentera den nya kaptenskvartetten inför säsongen 24/25 (#13 Henrik eriksson (C), #6 Olli Vainio (A), #19 Hampus Harlestam (A) och #24 Jacob Dahlström (A). Hur har ni resonerat kring att ge Henrik Eriksson kaptensrollen?

–  Henrik har en enorm rutin och står för mycket bra saker. Alltifrån till hur han förbereder sig varje dag till hur han agerar. Han är proffsig och en självklar ledare. Han har höga krav på sig själv och sina lagkamrater, det var ett rätt självklart val.

Ikväll väntar alltså Västerås. Ett Västerås som kommer in i kvällens match med en förlust i ryggen, vad förväntar ni er för motstånd?  

– Västerås har redan en match i benen så där har de väl en liten fördel med sig in i kvällens match. De kommer likt oss vilja sätta sitt spel och föra matchen i ett högt tempo. Jag förväntar mig att de kommer komma ut med en hög fart från start men vi ska fokusera på oss själva och inte lägga för mycket energi på hur hur Västerås vill spela. Jag vill se ett SSK som kommer ut med rätt attityd och fokus ikväll.  

SE ALLA FÖRSÄOSNGSMATCHER

Du som inte kan vara på plats ikväll följer kvällens match (och samtliga kommande försäsongsmatcher) på Expressen eller LT.

FÖRSÄSONGSSCHEMAT

2024-08-1619:00VästeråsSödertäljeLTExpressen
2024-08-2319:00NybroSödertäljeLTExpressen
2024-08-2415:00KalmarSödertäljeLTExpressen
2024-09-1119:00KarlskogaSödertäljeLTExpressen
2024-08-3019:00SödertäljeKalmarLTExpressen
2024-09-0419:00SödertäljeVålerengaLTExpressen
2024-09-0619:00SödertäljeAIKLTExpressen
2024-09-1319:00SödertäljeAlmtunaLTExpressen

BILJETTER FÖRSÄSONG & BILJETTSLÄPP HOCKEYALLSVENSKAN 

Biljetter till försäsongsmatcherna hemma i Scaniarinken hittar du här. Du med säsongskort kommer givetvis in och kan nyttja din plats redan under försäsongen, har du inte säkrat din plats än gör det här.

Torsdag 29 augusti 10:00 släpper vi biljetterna till alla höstens matcher i Scaniarinken. Ställ alarmet redan nu!

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS