NYBRO vs SÖDERTÄLJE, NEDSLÄPP 18:00

Publicerad: 2024-08-23
Helgen bjuder på dubbla matcher i Småland med start ikväll mot Nybro.

Tidigt under fredagsmorgonen rullade bussen från Scaniarinkens parkering med slutdestination Småland där matcher mot både Nybro och Kalmar väntar. En förväntansfull Magnus Bogren summerar ännu en bra träningsvecka och ser framemot dubbla matcher fredag och lördag. 

- Vi har medvetet höjt träningsnivån och intensiteten så att det är både rejälare och hårdare där ute. Jag hoppas att det ska påverka helgens matcher i en positiv riktning och att vi ska klara av att ta oss an matcherna med en bra energi. Det är bara börja vänja sig, det kommer bli intensivt i vinter och då ska vi orka mer än våra motståndare. 

Smakstart mot Västerås i fredags när vi vann med 8-2, hur ska vi bygga vidare på den segern? 

- Jag hoppas att vi kommer ut på samma sätt som vi gjorde där uppe och att vi får se att ännu fler grejer sitter. Sen tycker jag att vi visar en otrolig inställningen under hela matchen senast, det vill jag se i helgen också.

Åtta mål framåt senast, vad är hemligheten?

- Det vi förändrat mest från förra året är att vi vill ha lite mer fart i allt vi gör, högre intensiteten vilket automatiskt gör att vi blir jobbigare att möta. Tycker vi gör det sjukt bra mot Västerås senast. Vi satte en hård press vilket de inte såg ut att vara redo för, genom det fick vi bra tryck och långa anfall vilket gjorde att vi skapade många chanser vilket är det vi vill. Sen hade vi bra utdelning och gjorde det jobbigt för dem där ute. Vi var starka på pucken i offensiven och fick långa anfall vilket också gjorde att vi fick med oss mål och powerplay. Det var jättekul att se. 

Hur tänker ni matcha laget under helgens matcher? 

- De som inte spelade alls och de som spelade lite mindre första matchen ska givetvis spela båda matcherna. Målvakterna kommer gå runt och vi kommer ändra lite i någon kedja och i något backpar, men vi vill se spelarna i den miljön vi tycker att de ska vara. Det kommer bli lite ändringar från fredag till lördag och det ska bli väldigt kul att se hur killarna som inte spelat än tar sig an matcherna. Jag hoppas att de tar konkurrensen och visar att de ska ta en plats i truppen. 

Är det en högre konkurrens i år? 

- Ja det tycker jag. En starkt bidragande orsak där är ju också att vi fått ha alla hela och friska såhär långt. Det gör att vi haft full trupp varje träning vilket gjort att kvaliteten och tempot blivit bättre och bättre. Det finns en konkurrens om platserna och man vill visa att man ska spela och det hoppas jag inte minst få se i helgen. 

Hur gärna vill du vinna i helgen? 

- Jag vill jättegärna vinna båda matcherna, definitivt. Det tycker jag är en viktig del i det här. att man inte bara åker och spelar av en träningsmatch utan att man gör jobbet och visar rätt inställning. 

Se alla försäsongsmatcher hos Expressen och LT

  Alla försäsongsmatcher streamas hos Expressen och LT.   

Nybro vs SSK, nedsläpp 18:00. Kvällens lag:

MÅLVAKTER

50 Frans Tuohimaa (39 Oliver Håkanson)

BACKAR 

6 Olli Vainio | 92 Albert Wikman 

15 Albin Carlson | 48 Ozbej Rep 

17 Amil Krupic | 42 Ludvig Hedström 

9 Viktor Grahn 

FORWRADS 

44 Carter Souch | 21 Nolan Stevens | 61 Miikka Pitkänen 

45 Sebastian Dyk | 33 Filiph Engsund | 72 Nicolai Meyer 

23 Egor Polin | 19 Hampus Harlestam | 20 Juho Liuksiala 

8 William Wiå | 22 Jacob Bjerselius | 13 Henrik Eriksson 

12 Viktor Liljegren 

Vilar idag: 24 Jacob Dahlström, Daniel Norbe 

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS