Straffar krävdes för att skilja lagen åt i hemmapremiären!

Publicerad: 2023-09-29
Det blev en fartfylld kväll i Scaniarinken när den HockeyAllsvenska säsongen drog igång på allvar, straffar krävdes tillslut för att skilja lagen åt.

Det var en stämning som gick att ta på. Innan matchen skulle Dragan hyllas för alla sina insatser i klubben och det blev en känslosam stund för många inne i Scaniarinken.

Matchen startar på allra bästa sätt när Christoffer Liljewall sätter 1-0 efter framspelning av Egor Polin. Första perioden är helt klart fördel SSK och Västerås har svårt att komma till heta lägen.

I period två har Västerås laddat om och kommer ut med ett intensivt spel som också resulterar i en tidig kvitteringspuck. Om första perioden var fördel SSK var det ombytta roller i den andra och helt vidöppet inför den tredje perioden.

I den tredje är det för andra matchen i rad Dominic Turgeon som hittar nätet och ledningspucken får åter taket i Scaniarinken att lyfta men dessvärre blir lyckan kortvarig. Efter en utvisningssituation som resulterar i fem mot tre för gästerna vänder matchen och vi har helt plötsligt 2-3 på tavlan. En slutforcering börjar och det bjud på lägen som bara ska sitta men marginalerna finns inte riktigt på vår sida. Med knappt tre minuter kvar får vi äntligen chansen i powerplay och som så många gånger förr är det Marcus Eriksson till Ludwig Blomstrand som till sist hittar Filiph Engsund. Lika och matchen till övertid. Övertidsperioden blir mållös men definitivt inte chanslös.

Matchen till straffar och det är maximal dramatik som krävs för att avgöra hemmapremiären. Straff efter straff.. räddas! I runda sju kan Västerås Konstantin Komarek efter ett tidigare misslyckat försök överlista Tomas Sholl och skjuta extrapoängen till Västerås.

Första perioden: 1–0 (8.03) Christoffer Liljewall (Egor Polin, Julius Bergman).

Andra perioden: 1–1 (4.36) Shane Gersich (Erik Flood, Alexander Lindelöf).

Tredje perioden: 2–1 (8.04) Dominic Turgeon (Marcus Eriksson), spel fem mot fyra, 2–2 (8.37) Nick Hutcison (Konstantin Komarek, Kyle Topping) spel fem mot tre, 2–3 (9.13) Gersich (Flood, Komarek) spel fem mot fyra, 3–3 (18.39) Filiph Engsund (Ludwig Blomstrand, Eriksson) spel sex mot fyra.