Juniorkronorna förstärker staben med Nicklas Grossmann

Publicerad: 2024-06-14
Landslagschef Anders Lundberg och Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid presenterar förändringar i Juniorkronornas stab för säsongen 2024/2025. Nya för säsongen är Nicklas Grossmann som assisterande förbundskapten, samt Christer Siik som team manager.

GROSSMANN FÅR ÄROFYLLT UPPDRAG

Utöver jobbet som assisterande tränare i SSK kommer Nicklas Grossmann till kommande säsong få det ärofyllda uppdraget att assistera förbundskapten Magnus Hävelid i Juniorkronorna. Nicklas kommer att ingå i landslagsstaben under turneringarna i augusti, november och över JVM.  

– Vi fick frågan av SIF under våren om vi kunde tänka oss att släppa Grossa till juniorlandslaget under säsongen. Dialogen har varit bra mellan alla parter och vi ser detta som en roliga möjlighet och utmaning för Grossa men också som en positiv sak för SSK. Att ha ledare som representerar landslaget tror vi är positivt och så länge det inte stör vår egen verksamhet i så stor omfattning är det en "no brainer", säger sportchef Emil Georgsson.   

– Grossa kommer åka iväg innan säsongen, under novemberuppehållet samt runt jul och nyår. Under den sistnämnda perioden är vi trygga med att vi reder ut de matcher som Grossa är borta. Vi är glada och stolta över Grossa och önskar honom lycka till, avslutar Georgsson.   

Nicklas Grossmann ser framemot utmaningen som väntar. 

– Ärofyllt är första ordet som kommer till mig när jag tänker på uppdraget med Juniorkronorna. Landslaget var alltid en stor grej för mig som spelare och jag känner likadant nu som ledare. Jag känner en stolthet över att få representera Sverige och försöka vinna nya medaljer. Jag ser fram emot att vara med och utveckla våra bästa juniorspelare, säger Nicklas Grossmann.

Förbundskapten Hävelid utvecklar rekryteringen av Grossmann. 

– Nicklas har stor NHL-erfarenhet, vilket blir viktigt inför JVM på liten rink i Kanada. Han är en bra ledare med sunda värderingar. Hans kunskaper inom försvarsspel och penalty kill blir viktiga tillgångar för oss. Vi står väl rustade inför säsongen, säger Magnus Hävelid, förbundskapten Juniorkronorna.

Juniorkronornas stab, säsongen 2024/2025

Team manager: Christer Siik

Förbundskapten: Magnus Hävelid

Assisterande förbundskaptener: Gereon Dahlgren, Nicklas Grossman, Robin Jonsson

Målvaktscoach: Viktor Alm

Videocoach (JVM): Jacob Strandberg

Staben kan se olika ut i de olika turneringarna under säsongens gång.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS