Bogren laddad för att dra igång 2024

Publicerad: 2024-01-04
Imorgon väntar första matchen 2024 och det är en laddad huvudtränare som ser framemot en intensiv vår.

SÖDERTÄLJE - ÖSTERSUND, FREDAG 19:00 SCANIARINKEN

Det har blivit dags för första matchen 2024 och det är en laddad Magnus Bogren som ser framemot match i Scaniarinken igen. 2023 avslutades som bekant inte riktigt så som vi önskat.   

-       Vi är såklart inte nöjda med hur vi avslutade årets sista match i Globen mot DIF. De var mycket hetare än oss, ville mer i varje situation. Vi spelade i för lågt tempo utan riktig intensitet. Inte alls så vi ville komma ut och speciellt inte till den inramningen som var. Det är svårt att spekulera i varför, det blir så ibland tyvärr. Vi hade en bra plan och vi försökte ändra om lite och skapa energi under match men det fungerade inte alls och sen hade vi lite otur att Dominic var tvungen att kliva av under matchens gång.

En stark höst har gett oss ett bra utgångsläge inför vårens race. Vad har varit nycklarna?

-       Jag tycker verkligen att vi förtjänar den andraplatsen som vi ligger på nu. Nycklarna har varit att vi hittat en stabilitet i vårt spel. Vi har en tydlighet i vad som förväntas av varandra vilket visar sig varje dag, match eller träning. Trots en del sjukdomar och skador har vi ändå kunnat spela med hyfsat mycket kontinuitet i spelet vilket jag tror varit viktigt. Sen har special teams också varit en nyckelfaktor där vi hela tiden tagit kliv. Nu väntar en tuff och intensiv vår och vi tänker inte annorlunda än vad vi gjort innan. Vi ska fortsätta jobba hårt varje dag och allting ska steppas upp. Jag tycker att det finns mycket mer att hämta både individuellt och som lag. Vi kan absolut inte slappna av och vara sköna för att vi ligger tvåa i tabellen. Hundra procent varje dag är vad som gäller.   

Imorgon väntar tabelljumbon Östersund som är på bortaturné söderut. Under gårdagens match mot DIF bjöd de sånär på en mäktig vändning.

-       Östersund är mitt uppe i en resa med ny tränare och vi kan absolut inte räkna bort dem imorgon. Vi såg bara igår när de mötte DIF och nästan hämtade upp ett 4-0 underläge. Vi måste spela varje match nu som att det är den sista matchen för säsongen. Sen vill jag inte fokusera för mycket på motståndet utan fokus måste ligga på oss. Vi vill studsa tillbaka direkt och visa att vi är med och kör i det här racet. Vi har alla spelare friska och krya (Jacob Dahlström och Veeti Vainio fortsatt långtidsskadade), det är bara Dominic som inte är spelklar till imorgon, men det ska förhoppningsvis inte vara någon större fara med honom utan vi hoppas att han ska kunna vara tillbaka i spel närmsta tiden.

BILJETTER

Biljetter till alla våra januarimatcher hittar du här.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS