Magnus Bogren är tillbaka i båset

Publicerad: 2024-10-15
Efter att ha fått följa matchen mot BIK Karlskoga hemma från soffan är Magnus Bogren tillbaka på bänken och redo för två spännande fighter kommande vecka.

MATCHVECKA MOT KALMAR & ÖSTERSUND

En ny matchvecka står för dörren och imorgon rullar bussen åter söderut för bortamatch mot Kalmar. Tillbaka i båset efter sjukdom är headcoach Magnus Bogren som fick följa fredagens match mot BIK Karlskoga från soffan. Nu är han tillbaka starkare än någonsin och redo att förlänga den fina poängsvit vi inlett säsongen med.

Hur var det att följa matchen hemma från sjuksängen?

- Det var inte alls kul att sitta hemma i fredags, det är mycket jobbigare att se matchen på tv än att stå i båset och coacha.

Säker källa säger att du inte riktigt kunde hålla dig från att coacha hemifrån soffan, stämmer det?

- Nej jag har fullt förtroende och är väldigt trygg med mina två kollegor som var på plats men sen kanske det var så att vi hade lite kontakt i periodpauserna. Jag försökte komma med lite bra feedback, det är så det ska vara tycker jag.

Alltid tuffa matcher i Karlskoga, vad säger du om matchen?

- Vi skötte oss helt okej. Vi försvarade oss på ett fantastiskt sätt och visade hög arbetsmoral men spelmässigt kom vi kanske inte upp i den nivån vi vet att vi kan men vi tog tre poäng och det är riktigt starkt. Effektiva framåt och bra defensiv gjorde att vi fick med oss tre poäng.

Matchveckan startar imorgon nere i Kalmar och bussen rullar vid lunch, hur går tankarna?

- Vi ställs mot ett lag som har börjat säsongen bra, som spelar en väldigt offensiv och skicklig hockey med ett starkt powerplay. Tycker dem är ett av de bättre lagen i ligan offensivt så där gäller det att vi är med, det brukar gå fort där nere. Vi ska vara redo från start och sen tycker jag vi har ännu mer att få ut av vårt spel än det vi fått se hittills. Vi behöver spela ännu mer av den hockey vi vet kan göra oss framgångsrika, det handlar mycket för oss om att hålla ihop laget och få ihop ett bättre passningsspel.

- Jag egentligen att spelet nerifrån och upp kan bli ännu bättre. Vi behöver bli ännu tydligare, snabbare och hålla ihop det ännu lite bättre. Jag tycker ibland att vi blir lite passiva och stillastående så vårt presspel behöver upp ett par snäpp. Det är något vi pratat om och jobbat med här under veckan.

Läget i laget?

-Vi har Amil Krupic och Filiph Engsund borta imorgon och där är det dag för dag som gäller. Vi hoppas såklart att båda ska vara tillgängliga för spel snarast.

Målvaktskampen mellan Frans Tuohimaa och Oliver Håkanson fortsätter, båda har gjort det bra under inledningen på säsongen. En angenäm utmaning för en tränare med andra ord, hur tänker ni där?

- Det är väldigt kul att båda två gjort det bra. Det syns även på träning, de driver varandra på ett väldigt bra sätt. Det gäller att hålla igång båda, att det inte går för långt mellan matcherna, vi har en plan som vi jobbar efter. Sen vem som står imorgon, det får ni se då.

Kalmar borta imorgon och Östersund hemma, på fredag så lyder veckans HockeyAllsvenska spelschema. Ett lag som inlett starkt och ett som letar form. Hur ska vi ta oss an veckan?

- Kalmar har börjat väldigt bra och Östersund vill komma igång men vi måste fokusera på det vi ska göra för att hitta tillbaka till vårt spel. Vi behöver lägga fokus på det vi som lag behöver prestera för att vinna matcher även framåt. Det kommer komma fler matcher likt den mot BIK borta när man inte har den bästa dagen men man ändå hittar sätt att vinna. Vi räknar med två tuffa matcher och hoppas såklart att SSK-arna tar sig till Templet på fredag.

KOMMANDE MATCHER

--> Biljetter till alla kommande hemmamatcher i Scaniarinken hittar du här. 

Efter Östersund hemma på fredag väntar kamp mot nykomlingarna från Oskarshamn fredag 25 oktober. Då laddar vi upp i Gallerian med förfesternas förfest - Camp Telge! All info kring Camp Telge kommer närmsta dagarna, men det vi kan avslöja redan nu är att närmare femtio gamla SSK-hjältar redan är klara. Efter matchen bjuder vi in till efterfest på logeplan. En helkväll i Scaniarinken med andra ord.  

Vecka 44 bjuds det på både höstlov och dubbla HockeyAllsvenska hemmamatcher. Dessa matcher kommer självklart gå i barnens tecken med aktiviteter såsom skridskodisco, godisregn, ansiktsmålning och autografskrivning.