Grossman blir en del av tränarteamet

Publicerad: 2023-11-06
Vi adderar ytterligare en tränare i båset och det är ett vältänkt ansikte som tar plats. Nicklas Grossman blir tillsammans med Magnus Bogren och Mattias Zackrisson trion som ska leda laget från båset.

Efter en tuff start på serien väljer sportchef Georgsson att addera Nicklas Grossmann till tränarstaben. Han kommer med ett gediget CV och närmast som fysansvarig i klubben och kommer med omedelbar verkan kliva ner i båset tillsammans med huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson.

Sportchef Emil Georgsson säger följande om beslutet att addera Grossmann till coachteamet.

- Vi plockar in Nicklas Grossmann i tränarstaben för att optimalt kunna nyttja all kompetens vi har. ”Grossa” är en lugn och stabil person som besitter mycket erfarenhet och kunskap. Med tre tränare i dagliga verksamheten kan vi jobba bredare med truppen. Vi får en bättre fördelning av ansvar och uppgifter, vilket ska ge ett bättre fokus på de olika delarna. ”Grossa” kommer främst ha ansvar för backarna, Mattias Zackrisson flyttas över till forwards medan Magnus Bogren får ett huvudansvar och mer tid till att se helheten under match, övergripande planering, individuella samtal osv. Denna lösning är väletablerad bland SHL-lag och topplagen i Hockeyallsvenskan och det känns helt rätt att även vi testar den vägen.

- Detta känns som en bra och smidig lösning. Det finns definitivt saker som vi gjort bra så här långt men vi behöver ta fler poäng. Därför är det viktigt att vi försöker vrida och vända på alla stenar och provar nya vägar, avslutar Georgsson.

Vi tog oss ett snack med ”Grossa” efter dagens träningspass och det var en laddad – numer backtränare – som berättade om nya rollen.  

- Jag fick frågan om att kliva in och bli en del av tränarteamet och ta ännu mer ansvar och det kändes kul direkt. Spännande uppdrag såklart, jag har behövt se över min arbets- och familjesituation men när det var löst så var det bara köra. Jag tycker att det finns en hög potential i den här gruppen. Både när det kommer till erfarenhet, var de är nu i sina karriärer och hur de har tränat så detta kommer bli en spännande tid.  

Vad skulle du säga är den största utmaningen för det här laget?

- Alla har ju förväntningarna att vi skulle tagit fler poäng, inte minst vi som är där nere i omklädningsrummet. Det jag har sett är att vi bevisat att vi kan spela på en hög nivå när vi spelar som vi ska och alla gör jobbet. Det som främst gått emot oss är att vi inte hittat en jämnhet att göra det vi ska över tid. Ska du bli ett framgångsrikt hockeylag så måste du göra saker och ting varje dag, det går inte att dyka upp en gång i veckan eller göra jobbet varannan dag, då blir du omsprungen. Under matcherna i år har vi satt ihop en eller två bra perioder med en dålig vissa gånger. Sen har vissa matcher varit jättebra och då har vi också fått resultaten med oss. Jag tror någonstans att killarna vet vad de ska göra och nu gäller det att göra det över tid. Jag har också både sett och hört att det snackats om rätt grejer från både spelare och tränare men i slutändan kan du prata hur mycket du vill men nu måste du ”walk the walk”. Där någonstans är vi, det grinar lite emot och det är ingen som gillar att vara där vi är. Men det finns ingen magisk trollformel för att börja vinna matcher utan det handlar om hårt jobb. På med arbetsbyxorna och ner i gruvan och gräv dig ur det. Jag tycker att gårdagens seger är ett sådant exempel. Det är inte jättevackert alla gånger men det är tre poäng.

Hur ska vi hitta tillbaka till den starka defensiven vi hade förra året? Vilka detaljer behöver vi skruva på?

- Det är precis det, detaljer. Det är det det kommer ner till. Det är inte jättestora skillnader i taktiska saker eller spelsystem, det är hyfsat likt överallt men det kommer ner till att du måste köpa in i systemet. I det systemet måste du sen göra de små fundamentala sakerna bättre än motståndarna. Klyschigt eller ej, du måste vinna dina kamper och du måste ta bort det där passningsalternativet och du måste hjälpa dina medspelare där ute. Kan man göra detaljerna bättre som lag, över tid, så tror jag man ger sig själv möjligheten att vinna.

Även om du funnits med i och kring laget blir det ett steg in i hetluften igen, till matchbåset, har du saknat den känslan?

- Jag har saknat att tävla. Folk brukar fråga vad man saknar från att spela och för mig är det att tävla. Därför känns det jättekul att få vara med i tränarteamet på det här sättet, nu kommer jag få den delen på ett helt annat igen. Jag har saknat att vara i den miljön så det känns jättekul att få komma in där igen. Även om jag varit med och påverkat tidigare också så har man inte fått det där riktiga adrenalinet som man levt med hela livet och det ser jag framemot. Det här blir utmanande för mig också.

Passande nog är det matchledigt fram till den 15 november. Vad ligger fokus på kommande vecka?

- Jag tror att det här är en jätteviktig period för oss som grupp. Att vara noggranna i det vi gör och få ordning på saker och ting som inte har funkat. tillbaka till det fundamentala och göra jobbet. Jag ser det som en viktig period att nyttja träningarna på rätt sätt och komma till nästa match redo där vi rett ut saker som inte funkat och självklart bygga vidare på det som varit bra. Självklart utnyttja tiden till att träna hårt, du får inte så många dagar av matchuppehåll under säsongen så det gäller att ta vara på det.

Nästa hemmamatch 

Nästa hemmamatch spelas mot Västervik onsdag 15 november,  säkra din plats här.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS