Tuff kväll i Uppsala

Publicerad: 2023-10-04
Det blev inte alls kvällen vi hoppats på när vi under eftermiddagens bussade norrut. Istället för tre poäng åker vi hem tomhänta efter 4-1 mot Almtuna.

Almtuna - Södertälje, 4-1

Alltid tuffa matcher borta mot Almtuna och kvällens fight var inget undantag. Vid likaläge 0-0 får Emil Alba chans på straff men lyckas inte överlista hemmamålvakten. Efter straffmiss kan hemmalaget istället ta ledningen men 1-0 och utöka till 2-0 innan perioden är över. Den andra inleder lite trevande men vi växer in i matchen mer och mer. Almtuna fortsätter dessvärre spela smart och vi har svårt att komma på insidan och skapa riktigt farliga lägen. Mittenakten slutar 0-0.

Med 20 minuter kvar  av matchen finns det inget annat än full gas. Innan första minuten är spelad av den tredje får Daniel Norbe till ett direktskott på tekning och Linus Videll kan med en backhand få in en reduceringspuck till 2-1, viktigt och hoppet väcks till liv igen. Men det studsar emot oss ikväll. En märklig utvisningssekvens gör att vi åter hamnar i numerärt underläge och Almtuna kan göra 3-1. I slutminuten kan hemmalaget fastställa slutresultatet 4-1 i öppen kasse.

Vi bryter ihop och kommer igen. Dubbla hemmamatcher i Scaniarinken i helgen och ditt stöd behövs.

Första perioden: 1–0 (11.36) Carl Wassenius (Hampus Harlestam, William Eriksson), 2–0 (16.28) Elliot Ekmark (Jacob Svensson).

Andra perioden: –

Tredje perioden: 2–1 (0.33) Linus Videll (Daniel Norbe, Filiph Engsund), 3–1 (12.35) Marcus Karlström (Svensson, Ekmark) spel fem mot fyra, 4–1 (19.18) Elliot Ekmark (Hampus Harlestam) spel fem mot sex.

Skott: 22–24 (7–12, 11–7, 4–5).

Utvisningar: AIS 1x2 minuter, SSK 4x2 minuter.