Premiär för Lidl Hockey Games i Södertälje 6–9 november

Publicerad: 2024-09-27
Svenska Ishockeyförbundet och Lidl kan idag presentera den första upplagan av Lidl Hockey Games, en årligen återkommande hemmaturnering som ingår i Women’s Euro Hockey Tour. Premiärturneringen spelas i Södertälje, 6–9 november 2024.

För första gången någonsin får Damkronornas hemmaturnering en namnsponsor. Lidl, som är Fresh Food Partner till Svenska Ishockeyförbundet, ger namn åt den årligen återkommande Women’s Euro Hockey Tour-turneringen.

– Vi är mycket glada och stolta över att äntligen få presentera Lidl Hockey Games. Vi har under flera år haft som ambition att skapa en attraktiv och underhållande hemmaturnering för Damkronorna, och nu har alla stora pusselbitar fallit på plats. Vi är laddade för en hockeyfest i Södertälje, säger Christer Plars, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Lidl Sverige är stolt huvudsponsor och Fresh Food Partner till Svenska Ishockeyförbundet och landslagen sedan 2021. Sponsorskapet vilar på grunden att bra mat och sportsliga resultat är något som går hand i hand:

– Genom att vara huvudsponsor för ett av Sveriges populäraste lag, samt presentera Lidl Hockey Games tillsammans med förbundet, för vi vidare den ambitionen. Bra mat vet vi leder till goda sportsliga resultat och blågul sportglädje för oss alla. Det är en del i Lidls arbete för att främja hållbar utveckling och hälsa inom svensk idrott, säger Fredrik Marmbrandt, marknadschef på Lidl Sverige.

Lidl Hockey Games är ett nytt kapitel i svensk damishockey, som de senaste åren har upplevt stark tillväxt i alla åldrar, samt utveckling på elitnivå. Tidigare i år passerades milstolpen 10 000 registrerade damspelare i Sverige för första gången. Det är sedan tidigare klart att Damkronorna tillsammans med Finland, Tjeckien och Schweiz kommer att spela Women’s Euro Hockey fram till och med säsongen 2026–2027. SVT kommer att sända samtliga matcher i Lidl Hockey Games.

Värd för den historiska första turneringen blir Södertälje SK.

– Det känns fantastiskt kul att detta arrangemang hamnar hos oss i Scaniarinken. Vi ser fram emot att hälsa Damkronorna och deras motståndarna samt sponsorer och fans välkomna till oss för några häftiga dagar. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli en härlig turnering som skapar fina minnen, säger Kalle Boumedienne, klubbdirektör Södertälje SK.

Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg är förväntansfull inför premiären av Lidl Hockey Games.

– Det här blir en häftig upplevelse! Vi är ute på en spännande resa och har tagit kliv framåt för varje år som gått. Jag hoppas att många kommer och stöttar oss i klassiska Scaniarinken och upptäcker vilken hög nivå det är på internationellt spel, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

Fakta Lidl Hockey Games

Spelas 6–9 november i Scaniarinken, Södertälje. Deltagande länder är Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz.

Biljetter släpps 9 oktober.

Damkronornas trupp presenteras 29 oktober.

Spelschema

Onsdag 6 november 14.00 Finland-Schweiz 18.00 Tjeckien-Sverige

Fredag 8 november 14.00 Finland-Tjeckien 18.00 Sverige-Schweiz

Lördag 9 november 12.00 Schweiz-Tjeckien 16.00 Sverige-Finland

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS