Inför morgondagens bortamatch mot Tingsryd

Publicerad: 2024-10-22
Veckan bjuder på HockeyAllsvenska matcher med start imorgon borta mot Tingsryd. Headcoach Magnus Bogren ger sina tankar inför matchen.

Hur har förberedelserna inför morgondagens match sett ut?

- Både måndag och tisdag har vi nött speldetaljer där vi tycker att vi behöver bli ännu bättre. Det handlar både om spelet med puck och hur vi hanterar vår press där jag tycker att det varit lite för mycket upp och ner. Det såg riktigt bra ut idag, det är väldigt kul när man får gehör från gruppen och alla vill bli bättre.

Läget i laget?

- Krupic är tillbaka men Engsund är tyvärr inte tillgänglig för spel än. Han dras fortfarande med en skada och vi tar inga förhastade dumma beslut där. Sen är Dahlström sjuk vilket öppnar upp för Adam Hesselvall som får följa med ner till Tingsryd imorgon.

Vad kan vi förvänta oss av morgondagens motståndare Tingsryd? 

- Tingsryd kommer kriga hårt på sin hemmaplan, de behöver poängen vilket vi är fullt medvetna om. Vi har sett under säsongsinledningen att de utmanat Björklöven så det gäller att vi är fullt påslagna imorgon. Det är ett yngre lag men som ändå har ett bra grundspel och det som framför allt sticker ut är arbetsinsatserna och hur intensiva och jobbiga de är att möta. Vi kommer inte få någonting gratis.

Toppen mot botten tabellmässigt - hur mycket påverkar det? 

- Vi ligger i toppen och Tingsryd i botten, det är fakta. Men vi försöker att inte fokusera så mycket på just det. Vi bestämde innan säsongen gemensamt att oavsett var vi befinner oss och vilka vi möter så ska vi göra det vi kommit överens om. Agera här och nu med fullt fokus. Sen är det såklart alltid en utmaning och det är en tuff match med en relativt lång resa. Det får inte smyga in sig bekvämlighet för att man ställs mot ett lag som ligger långt ner i tabellen. Vi har startat sämre några matcher men lyckats reda ut det vilket jag tycker är en styrka i den här gruppen. Man måste vara ödmjuk inför uppgiften och förstå att det inte finns några enkla matcher i HockeyAllsvenskan.

- Vi vill och har bestämt oss tillsammans att vi vill ha en daglig verksamhet med en hög nivå där man driver varandra och vi gör det vi har bestämt. Alltifrån hur träningar ska vara till förberedelser på olika vis. Att vi hela tiden påminner och pushar varandra när vi inte riktigt är där, för sådana dagar kommer, tror jag är viktigt. Vi får ut en väldigt hög nivå där alla vill driva varandra och sig själva framåt, det är en väldigt utvecklande miljö och ett nöje att jobba med den här gruppen.

Idag stod det klart att Juho Liuksiala lämnar SSK efter bara tio matcher, hur har dialogen sett ut?

- Juho har sedan en tid utryckt en önskan om att avbryta samarbetet, vilket också blev utfallat nu av situationen eftersom vi hittade en lösning med Nybro. Vi har haft en situation med hög konkurrens i och med den starten vi haft på säsongen så jag har full respekt för situationen Juho hamnat i. Men det finns ingenting att kommentera kring hur han hanterat situationen som varit, han har varit superproffsig och kommit till jobbet varje dag med ambitionen att bli bättre. Ibland blir det såhär i den här branschen men jag önskar honom allt gott framöver. 

Fredagen i Scaniarinken bjuder både på toppmöte mot Oskarshamn och Camp Telge, får vi se dig på Campen?

- Självklart kommer jag titta förbi där innan match. Jag tycker det är häftigt när vi gör de här grejerna och samlar ihop styrkorna. Hittills under mina år har Camp Telge alltid bjudit på fantastisk stämning så jag har höga förväntningar. Hoppas så många som möjligt tar sig dit, dessutom såg jag tröjan och som utan konkurrens var snyggast hittills.

CAMP TELGE - FREDAG 25 OKTOBER 

Camp Telge gör äntligen comeback och på fredag fyller vi Gallerian för en magisk uppladdning tillsammans!

Vi har satt ihop en riktigt stark legends-uppställning på över 40 pers. Klädkoden är som vanligt blå-gul och tröjan du får när du bokar är din entrébiljett. Mingel, skönt snack från scen och Happy Hour inleder kvällen innan laget på is tar vid.

Boka redan idag - Camp Telge har en tendens att sälja slut, säkra din plats idag!

BILJETTER

Säkra biljett till dig och alla du känner, här.