EN POÄNG EFTER EN HÄNDELSERIK KVÄLL

Publicerad: 2024-09-27
Efter en pangstart och tidig ledning vaknade gästerna till liv och vi fick tillslut en riktigt jämn och tajt historia.

Ikväll var det dags för två favorittippade lag att ställas mot varandra. Björklöven hade även dem kammat hem full pott inför kvällens match vilket var en extra krydda inför kvällens drabbning. Fyra minuter in i matchen var det Filiph Engsund som snyggt placerade ledningspucken i mål, läckert framspelad av Nicolai Meyer och Sebastian Dyk. Tempen i Scaniarinken höjs rejält. Vi tog tag i taktpinnen och 2-0 hängde i luften redan innan Ludvig Hedström utökade. Vild glädje bland såväl målskytt som lagkamrater. Men därefter tar det inte ens en minut innan gästerna reducerade till 2-1. 2-2 kommer även det kort därefter och helt plötsligt momentum Björklöven. Med åtta sekunder kvar kunde gästerna ta ledningen och det var ett frustrerat SSK som lämnade för pausvila.  

Den andra perioden blev mållös och det skulle dröja till och med matchminut 45 innan Juho Liuksiala tog tillvara på ett friläge och kvitterade. Kyligt! Matchen till övertid och straffar. Egor Polin satte säkert sin första straff men det var till sist gästerna som hade marginalerna på sin sida den här kvällen och extrapoängen till Umeå. Vi bryter ihop och tar nya tag på söndag när vi ställs mot Vimmerby.  

SSK–Björklöven 3–4 (2–3, 0–0, 1–0, 0–0) efter straffar

Första perioden: 1–0 (4.01) Filiph Engsund (Nicolai Meyer, Sebastian Dyk) spel fem mot fyra, 2–0 (10.28) Ludvig Hedström (Viktor Liljegren, Miikka Pitkänen), 2–1 (10.50) Oscar Tellström (Theoklis Theocharidis, Gustav Possler), 2–2 (11.58) Lenni Killinen (Erik Andersson, Lucas Lagerberg), 2–3 (19.52) Possler (Axel Ottosson).

Andra perioden: -

Tredje perioden: 3–3 (45.25) Juho Liuksiala (Carter Souch, Amil Krupic).

Avgörande straff: Bruno Osmanis.

Utvisningar, SSK: 5×2 min. Löven: 8×2 min.

Skott: 48–28 (10–14, 22–6, 15–7, 0–1)

NÄSTA HEMMAMATCH

På onsdag 2 oktober gästar Almtuna Scaniarinken, var på plats.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS