GameDay! KHC vs SSK

Publicerad: 2024-02-11
Veckans sista match spelas borta mot Kalmar. Laget som ska göra det matchas följande.

Vi avslutar veckan i Småland med match mot Kalmar. 18:00 släpps pucken i Hatstore Arena. Vi kommer med fem raka segrar i ryggen. Huvudtränare Magnus Bogren är förväntansfull inför veckans avslutande utmaning. 

- Vi valde att bussa ner till Kalmar redan under gårdagen. Vi gör det vi tror är bäst för att laget ska få så bra förberedelser som möjligt. Det är tight mellan matcherna nu och vi kände att vi ville ha möjlighet till en lättare träning här på förmiddagen, vi är redo inför det som komma skall.

Tre tunga poäng mot AIK i fredags, vilka svar fick du av laget?

- Vi gör en rätt så stabil match rakt igenom mot AIK i fredags. Jag tycker kanske att vi tappar lite av spelet i slutet på första när de får kvittera men sen så spelar vi upp oss i andra och i tredje tycker jag att det är vi som äger spelet. Rättvis trea och viktigt att vi studsar upp i energinivå efter matchen mot BIK. Jag är stolt över hur grabbarna tar sig an matchen.

Det var inte länge sedan vi ställdes mot Kalmar, förra onsdagen närmare bestämt. Då vände vi och vann. Vad kommer krävas för tre poäng ikväll?

-  Det kommer krävas en otrolig noggrannhet i spelet från vår sida ikväll. Kalmar är farliga i sina omställningar och rätt intensiva i offensiven så vi kan inte slarva i egen zon ikväll, då får vi det tufft. Sen ska vi absolut fokusera på vårt spel men först och främst ska vi leverera en stabil bortamatch och göra det som krävs för tre poäng ikväll. Det är ett tight race i toppen nu och vi vill i allra högsta grad vara med och fightas, det ska vi visa. Norbe insjuknade under helgen så vi har lite manfall på backsidan vilket gör att vi måste spela smart och ta kloka beslut. Det kommer även bli så att ”Bjersa” kliver ner på backen ikväll. Vi har vänt och vridit på det en hel del och ”Bjersa” har själv varit med i diskussionerna. Han har testat på den innan och är en stabil center som vet vad som krävs i defensiven, jag tror han kommer lösa det utmärkt. Sen kommer även våra yngre killar som är med ikväll få istid, de har kommit in och spelat väldigt moget senaste matcherna vilket är kul att se. På målvaktssidan är Tomas tillbaka fullt och kommer backa Claes som gjort det jättebra hittills.

KVÄLLENS LAG

MÅLVAKTER   

53. Claes Endre | (35. Tomas Sholl) 

BACKAR 

9. Viktor Grahn | 22. Jacob Bjerselius

15. Albin Carlson | 42. Ludvig Hedström

48. Ozbej Rep | 21. Henrik Malmström

13. Viggo Wallmark 

FORWARDS 

 20. Marcus Eriksson | 33. Filiph Engsund | 45. Sebastian Dyk    

12. Viktor Liljegren | 71. Dominic Turgeon  | 39. Stelio Mattheos

80. Ludwig Blomstrand | 19. Hampus Harlestam | 28. Emil Alba

24. Jacob Dahlström | 52. Christopher Liljewall | 8. William Wiå

Missar kvällens match gör: Daniel Norbe (sjuk), Olli Vainio (skadad), Linus Videll (skada) och Veeti Vainio (skada). 

NÄSTA HEMMAMATCH

Hockeymanifestationen har bytt namn till Hockeyfesten - konceptet är dock detsamma. Våra fantastiska företagspartners bjuder alla på FRI ENTRÈ! Boka din plats till matchen 16 februari i Scaniarinken här.

HUVUDPARTNERS
CSR-PARTNERS