MAGISKT SKÖN PREMIÄRSEGER PÅ HOVET

Publicerad: 2024-09-20
Efter en något trevande start visade både laget och fansen vart skåpet ska stå när tre tunga premiärpoäng kammades hem.

Premiär. Om man smakar på ordet så är det alldeles delikat. Den här premiären innehåll precis allt som en kan förvänta sig. Förväntan, spänning, dramatik och eufori. Att se flera läktarsektioner fyllda med SSK var total gåshud, vilket otroligt jobb varenda en av er gjorde ikväll. TACK och åter tack.

På isen var det till en början en rätt så jämn historia. Ju längre den första perioden gick så blev det kanske till och med lite mer fördel hemmalaget ett tag. Det var också hemmalaget som fick två powerplay och lite momentum i matchen även om målen uteblev. Första perioden såg ut att bli mållös när plötsligt Carter Souch fintar bort ett gäng AIK-are för att hitta en fri Albin Carlson som smugit sig fram till en perfekt position. SMACK! 1-0 och vild glädje både på isen och på läktaren.

Hände det något där? Ett hemmalag som lite tappade huvudet och ett SSK som helt plötsligt fick den nödvändiga självförtroende-boosten som var det som fick det att väga över tillslut?

I den andra fick vi se ett SSK som bara gick ut och körde. Ett tidigt powerplay bäddar upp för Mr Souch ännu en gång och nu var det han som skulle hitta nätet. 2-0 och vi tar över spelet mer och mer. AIK tar tillslut en timeout men med motsatt effekt. Tio sekunder senare kan Sebastian Dyk hitta fram till sin radarpartner Nicolai Meyer som halvliggandes skyfflar in 3-0.

Den tredje perioden rullar på bra och det ser ut som att AIK har svårt att få in pucken bakom Tuohimaa ikväll. Och det tar tid innan hemmalaget får måljubla. 53 minuter närmare bestämt. Inte helt otippat kommer en tung AIK-forcering och reduceringspucken till 2-3 kom med knappt två minuter kvar av matchen. Trots att de kom allt närmare fanns det ett fortsatt lugn och en tro på det vi lör. Spiken i kistan blev Viktor Liljegrens 2-4 i öppen kasse.

Tack för stödet, för att vi fick fira tillsammans ikväll. Nu tar vi lite helg och laddar batterienda innan vi på måndag ställer om siktet mot hemmapremiär

MATCHHÄNDELSER

AIK–SSK 2–4 (0–1, 0–2, 2–1)

Första perioden: 0–1 (19.52) Albin Carlson (Carter Souch, Miikka Pitkänen).

Andra perioden: 0–2 (22.08) Souch (Amil Krupic, Viktor Liljegren), 0–3 (34.03) Nicolai Meyer (Sebastian Dyk, Filiph Engsund).

Tredje perioden: 1–3 (53.39) Lukas Zetterberg (Alfred Barklund, Tom Hedberg), 2–3 (58.14) Oskar Magnusson (Jordan Bellerive, Simon Åkerström) spel sex mot fem, 2–4 (59.40) Viktor Liljegren (Carlson, Bjerselius) mål i tom bur.

Utvisningar, AIK: 2×2 min. SSK: 2×2 min.

Skott: 24–35 (10–6, 5–15, 13–6)

BOKA BILJETTER / SÄSONGSKORT

Säkra din plats till hemmapremiären mot Nybro här. Kommer du se mer eller mindre samtliga matcher på plats i Scaniarinken är ju säsongskort något för dig. Läs mer och boka här.