Ännu en 5-0 seger på hemmaplan!

Publicerad: 2023-10-18
Stort tålamod gav resultat när ännu en 5-0 seger kunde bärgas hemma i Scaniarinken.

Viktiga poäng stod på spel när vi tog emot Tingsryd i Scaniarinken ikväll, inför matchen hade vi sju matcher och åtta inspelade poäng på kontot.

Första perioden bjuder på en del chanser och det var både en och två puckar som dansade retfullt på mållinjen men ingen som ville studsa stolpe in. Tålamod, tålamod.

Andra perioden är det fortsatt tryck i Tingsryds zon men puckarna vill inte in och Rosengren i TAIF-kassen motar puck efter puck. Mållöst in i den tredje. Väl där kan Ludwig Blomstrand beslutsamt och på egen hand trycka in ledningspucken och det var nog många axlar i Scaniarinken som sjönk ner en bra bit. Där efter fick vi se prov på den klyschiga "ketchup-effekten". 1-0 blev till 5-0 innan slutsignalen ljög och likt senast mot Nybro skrevs matchresultatet till 5-0. Välförtjänt och viktig seger på hemmaplan ikväll. Nu laddar vi om för Västervik och fredag, nästa hemmamatch spelas först nästa fredag när AIK gästar. Över 3500 personer har redan säkrat sin plats, gör det du också.

SSK–Tingsryd 5–0 (0–0, 0–0, 5–0)

Första perioden: -

Andra perioden:

Tredje perioden: 1–0 (00.45) Ludwig Blomstrand (Sebastian Dyk, Daniel Norbe), 2–0 (07.13) Emil Alba (Viktor Grahn, Marcus Eriksson), spel fem mot fyra, 3–0 (11.08) Marcus Eriksson (Viktor Grahn), 4–0 (17.30) Jacob Bjerselius (Emil Alba), 5–0 (19.29) Filiph Engsund (Julius Bergman).

Skott: 50–15 (12–5, 22–4, 16–6)

Utvisningar, SSK: 2 x 2 min, 1 x 5 min. Tingsryd: 4 x 2 min, 1 x 5 min.