Förlust i Kalmar

Publicerad: 2024-10-16
Säsongens första förlust kom på bortais mot Kalmar.

Två formstarka lag ställdes mot varandra nere i Hatstore Arena i Kalmar ikväll och dessvärre var det hemmalaget som öppnade matchen starkast med både 1-0 och 2-0 efter drygt åtta minuters spel av den inledande perioden. Men när vi bara ett par minuter senare fick chansen i powerplay var Daniel Norbe distinkt från blå och en reduceringspuck var i mål. 2-1 efter tjugo spelade minuter.

Det var ett lite hungrigare hemmalag på isen ikväll som jobbade sig till studsarna där ute. 2-1 blev till 3-1 vilket också var ställningen inför den tredje perioden. Men ännu en reduceringspuck skulle vi få in. Nolan Stevens lyckades peta in kvällens andra SSK-mål tidigt i den tredje vilket gav nytt liv i matchen och en kvitteringspuck var inte alls långt borta. Men mitt under en sista forcering mot slutet var det till sist Kalmar som fick tag på pucken och punkterade matchen med 4-2 i öppen kasse. Nya tag på fredag mot Östersund.

Kalmar–SSK 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (7.02) Matt Fonteyne (Carl-Johan Lerby), spel fem mot fyra, 2–0 (8.14) Matthew Struthers (Fonteyne, Andrew Vanderbeck), 2–1 (10.56) Daniel Norbe (Sebastian Dyk, Nicolai Meyer), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–1 (28.30) Victor Laz (Teemu Väyrynen, Vanderbeck).

Tredje perioden: 3–2 (42.03) Nolan Stevens (Carter Souch, Viktor Grahn), 4–2 (58.23) Vanderbeck (Ludvig Jardeskog, Väyrynen).

Utvisningar, Kalmar: 3×2 min. SSK: 3×2 min.

Skott: 23–32 (10–6, 10–12, 3–14).

NÄSTA HEMMAMATCH

Nästa hemmamatch spelas redan på fredag när Östersund gästar. Vi ska tillbaka till vinnarspåret och vi behöver dig på plats i Scaniarinken. Säkra din plats.