Övertygande seger mot Österund

Publicerad: 2023-09-26
Ikväll var det inget snack, vi vinner övertagande matchen mot Östersund med 7-1. Målen gjordes dessutom av inte mindre än sju(!) olika målskyttar. Näst på tur - fredag och hemmapremiär!

Efter en tuff start i seriepremiären var det ett revanschsuget gäng som igår satte sig på bussen mot Östersund för säsongens andra match. Laget matchades likt premiären sånär som på målvaktssidan där Endre ikväll fick chansen att debutera i SSK-dressen.

Nedsläpp i Jämtland och det var ett mer taggat blå-gult gäng som äntrade isen och det bjöds på chanser direkt när man omfamnade den s.k. taktpinnen. Kemi fanns det gott om och öppnade målskyttet gjorde Albin Carlson vackert. Därefter fick Filiph Engsund, Marcus Eriksson och Ludwig Blomstrand näta innan 20 minuter var avverkade. Hemmalaget fick visserligen in en reduceringspuck mot slutet av perioden men det var med en övertygande ledning vi gick till pausvila.

Med ledning 4-1 var det ett pressat Östersund som gick hårt för det i den andra perioden och tog över spelet till en början men utdelningen uteblev efter ett gediget försvarsspel och istället kan kapten Liljewall utöka ledningen till 5-1 med minuten kvar av perioden.

Den tredje perioden kan vi på ett ganska bekvämt sätt ta oss igenom och både Emil Alba och Dominic Turgeon ska adderas till målprotokollet innan matchen kan summeras.

En svajig öppningsmatch mot Mora byttes mot en övertygande kross mot Östersund.

Östersund – Södertälje (1-7)

Första perioden:  0–1 (09.10) Albin Carlson (Linus Videll, Marcus Eriksson), 0–2 (12.35) Filiph Engsund (Marcus Eriksson, Henrik Malmström), 0–3 (14.04) Ludwig Blomstrand, straff, 0–4 (15.15) Marcus Eriksson (Linus Videll, Filiph Engsund), 1–4 (18.34) Sebastian Fakt (Max Krogdahl), spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1–5 (19.08) Christopher Liljewall (Ludwig Blomstrand, Daniel Norbe).

Tredje perioden: 1–6 (10.40) Emil Alba (Julius Bergman, Dominic Turgeon) spel fem mot tre, 1–7 (19.36) Dominic Turgeon (Viktor Liljegren, Viktor Grahn).

Skott: 16–32 (6–16, 4–5, 6–11)

Utvisningar, ÖIK: 8 x 2 min. SSK: 2 x 2 min.

Nu färgar vi hallen blågul!

På fredag startar vi säsongen på hemmaplan - då ska taket lyfta och läktarna ska färgas blågula. Du som inte än säkrat din plats gör det här.

Dragan har lagt skridskorna på hyllan och en fin karriär ska uppmärksammas - inför matchen på fredag samlas vi och tackar #84 för alla insatser i SSK-tröjan. Vi värmer självklart upp med Camp Telge och hoppas att just DU vill vara på plats. Du bokar din plats till Campen här.