Tre nya poäng efter seger mot Almtuna

Publicerad: 2024-10-02
Poängsviten håller i sig efter ännu en ny trea i Scaniarinken.

Kvällens match bjöd på en något trevande start, inte helt olik starten nere i Vimmerby så sent som i söndags. Mållöst efter tjugo minuter och något frustrerat när det vankades periodvila. "Vi behöver bli hetare i alla situationer och röra mer på fötterna" var analysen av Viktor Grahn efter periodens slut. Andra perioden startar kanske inte helt enligt plan. Utvisning och ledningsmål Almtuna, men därefter höjdes också temperaturen i hallen något. Miikka Pitkänen kan efter ett par minuter kvittera till 1-1 efter passning av comebackande Nolan Stevens som var tillbaka efter avstängning. Men istället för att trumma på mot ett ledningsmål var det istället gästerna som tog tillbaka ledningen. Ett yxhugg vid offensiv blå gav Miikka Pitkänen straffläge och kylig som han är kunde han göra sitt andra för kvällen. Dryga minuten efter var det Carter Souch som höll sig framme, ledning 3-2 inför tredje.

Om starten på matchen var lite trevande var det ett helt annat SSK som äntrade isen inför tredje. Det var en helt annan fart, attityd och beslutsamhet. I tredje var det inget snack. Meyer och Stevens skulle också hinna med att noteras till målprotokollet innan matchen var färdigspelad. Det är inte alltid vackert men det spelar ingen roll när vi inkasserat tre nya poäng och den fina poängsviten håller i sig.

Tack till alla er som match efter match tar er till Scaniarinken för att stötta laget i vått och torrt - det betyder allt.

Nästa hemmamatch spelas om en vecka mot Djurgården, säkra din plats.

SSK–Almtuna 5–2 (0–0, 3–2, 2–0)

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (21.40) Mikkel Oby Olsen (Jacob Grönhagen, William Eriksson) spel fem mot fyra, 1–1 (24.43) Miikka Pitkänen (Nolan Stevens), 1–2 (29.51) Marcus Karlström (Eriksson, Jesper Valente), 2–2 (32.52) Pitkänen, straff, 3–2 (34.21) Carter Souch (Stevens, Viktor Grahn).

Tredje perioden: 4–2 (46.08) Nicolai Meyer (Sebastian Dyk, Hampus Harlestam), 5–2 (48.52) Nolan Stevens (Meyer, Dyk) spel fem mot fyra.

Utvisningar, SSK: 3×2 min. Almtuna: 2×2 min.

Skott: 30–15 (7–3, 11–6, 12–6).